Šiaurės plaukuotas nosis vombatas padidino vieno iš rečiausių pasaulio gyvūnų skaičių

Šiaurės plaukuotas nosis vombatas padidino vieno iš rečiausių pasaulio gyvūnų skaičių

Vienos rečiausių pasaulyje gyvūnų rūšių – šiaurinių plaukuotųjų vombatų – populiaciją padidino atskridęs joey – pirmasis užregistruotas Kvinslande per penkerius metus.

Džiaugsmas išlindo iš jos motinos maišelio Richard Underwood gamtos prieglobstyje pietvakarių Kvinslande, džiaugdamasis personalu ir žemės savininkais.

Šiaurinė plaukuota nosimi vombato motina ir Joey, gimusi Richard Underwood gamtos prieglobstyje netoli St George, pietvakarių Kvinslande.Kreditas:Kvinslando aplinkos ir paveldo apsaugos departamentas

„Džoja iš pradžių buvo drovus, mieliau gyveno šalia savo motinos, bet tikimasi, kad ji taps daug aktyvesnė dabar, kai išlipo iš maišelio“, – sakė aplinkos ministras Stevenas Milesas.

Laukinėje gamtoje yra tik apie 250 marsupialų.

Šiaurinė plaukuota nosimi vombato motina ir Joey, gimusi Richard Underwood gamtos prieglobstyje netoli St George, pietvakarių Kvinslande.

Šiaurinė plaukuota nosimi vombato motina ir Joey, gimusi Richard Underwood gamtos prieglobstyje netoli St George, pietvakarių Kvinslande.Kreditas:Kvinslando aplinkos ir paveldo apsaugos departamentas

Richard Underwood gamtos prieglobsčio kolonija buvo įkurta 2009 m. ir yra antroji plaukuotųjų vombatų kolonija centrinėje Kvinslando dalyje.

Įkeliama

Prieš tai plaukuotųjų vombatų populiacija laukinėje gamtoje Epingo miško nacionalinio parko kolonijoje buvo tik 138.

AAP

.

Leave a Comment

Your email address will not be published.