Retas, nykstantis plaukuotas nosis vombatas, gimęs Australijoje | Pasaulio naujienos

Retas, nykstantis plaukuotas nosis vombatas, gimęs Australijoje |  Pasaulio naujienos

Australijos laukinės gamtos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad vienos iš rečiausių pasaulyje rūšių populiacija pagausėjo, kai gimė šiaurinis plaukuotasis vombatas.

Atvykę žvėrys pūkiniai yra kaip apsaugos programa, skirta gyvūnui, kurio gamtoje yra tik 250, išgelbėti.

Joey išlindo iš savo motinos maišelio Richard Underwood gamtos prieglobstyje Kvinslando valstijoje, kuris buvo įkurtas vos prieš aštuonerius metus ir yra viena iš dviejų žinomų kolonijų, likusių.

Faktai apie nykstantį šiaurinį plaukuotas nosį vombatą, kurio Australijoje gamtoje yra tik 250. (AFP)

Kvinslando aplinkos ministras Stevenas Milesas sakė, kad laukinės gamtos pareigūnai atidžiai stebėjo motiną pastaruosius 10 mėnesių.

„Vombato specialistų komandos laukta ilgai, bet galiausiai patvirtinta, kad Joey sėkmingai paliko maišelį“, – sakė jis. „Tai pirmasis šiaurinių plaukuotųjų vombatų kolonijos papildymas per penkerius metus, ir tai rodo, kad pernai atvežtas naujas patinas gerai įsitvirtina.

Vienintelės žinomos gyvūno kolonijos yra Kvinslande – Richard Underwood gamtos prieglobstyje ir Epping Forest nacionaliniame parke.

Kai 2009 m. skaičius sumažėjo Epinge, valstijos vyriausybė įsteigė antrąjį prieglobstį. Rūšių skaičius pradėjo lėtai atsigauti.

Šioje dalomojoje nuotraukoje, kurią 2017 m. liepos 19 d. išleido Kvinslando aplinkos ir paveldo apsaugos departamentas (EHP), pavaizduotas šiaurinis gauruotas nosis vombatas, išlindęs iš krūmynų Kvinslande.  (AFP)
Šioje dalomojoje nuotraukoje, kurią 2017 m. liepos 19 d. išleido Kvinslando aplinkos ir paveldo apsaugos departamentas (EHP), pavaizduotas šiaurinis gauruotas nosis vombatas, išlindęs iš krūmynų Kvinslande. (AFP)

„Šis mažasis joey yra svarbus naujokas kolonijoje ir pabrėžia, kad šis prieglobstis sudaro tinkamas sąlygas sėkmingam veisimuisi“, – sakė Milesas.

Australijoje yra trys vombatų rūšys – paprastasis vombatas, šiaurinis plaukuotasis vombatas ir pietinis plaukuotasis vombatas.

Pagrindinės jų grėsmės yra laukiniai šunys, ligos ir konkurencija dėl kengūrų maisto.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published.